CinéAqua i Paris

Cinéaqua (Paris Akvarium) ligger under marken i parken Palais de Chaillot vid Jardin de Trocadéro, alldeles i närheten av Eiffeltornet.

Akvariet byggdes ursprungligen 1867 i ett gammalt stenbrott och är världes äldsta akvarium som renoverats för att idag vara en modern attraktion. Akvariets dekor är inspirerad och utformad efter Jules Vernes novell En världsomsegling under havet.

Det finns mer än 10 000 olika fiskarter och andra ryggradslösa djur i Paris akvarium, inklusive 25 hajarter. Cinéaqua innehåller 43 akvarium med sammanlagt över 4 miljoner liter vatten och ett av dessa akvarium är öppet för att besökare ovanifrån ska kunna sträcka sig in och "klappa" fiskarna. I inträdet ingår interaktiva shower och två biografsalonger som visar undervattenvideos och dokumentärer över matningen av fiskarna.

Många av attraktionerna i Cinéaqua är utformade för att vara barnvänliga och akvariet erbjuder flera pedagogiska miljöer. Den populäraste attraktionen är den stora hajbassängen som rymmer cirka 3 miljoner liter vatten och innehåller 38 hajar av sju olika arter.

CinéAqua är öppet alla dagar om året utom juldagen klockan 10.00 - 19.00 och det går att förköpa inträdesbiljett för att försäkra sig om inträde.