Weekendpaket Paris
* Bravofly

Flyga till Paris

Att flyga till Paris är såklart det snabbaste och enklaste sättet att ta sig till den franska huvudstaden. Flygtiden till Paris från Arlanda brukar ligga på två timmar och fyrtio minuter.

Priserna på flygbiljetterna kan variera kraftigt beroende på vilka tider man ska flyga till Paris samt hur långt i förväg man bokar sitt flyg till Paris. Eftersom det är en populär stad finns det gott om avgångar vilket gör att det blir lättare att hitta billiga lågprisresor om man letar en stund.

Tänk på att inkludera alla avgifter vid lågprisflyg. Till exempel att det kan kosta mer att ta bagage och andra extraavgifter som ibland smygs in i priset hos de mest uppfinningsrika lågprisflygbolagen.

Det finns många prisjämförelsesajter på nätet för att hitta lägsta pris på flyg (och även hotell). Genom att söka i deras sökmotorer har man goda chanser att hitta bra priser på sina flygbiljetter.

Paris har tre flygplatser: Le Bourgets flygplats, Paris-Orly flygplats och Paris-Charles de Gaulle-flygplatsen, varav den sista är den största och mest använda flygplatsen för utrikesresenärer.

Le Bourgets flygplats är den äldsta och används numera bara för flyguppvisningar och affärsjetplan/privatflyg. Här ligger även franska flyg- och rymdmuseet och flygplatsen var stadens enda flygplats fram tills Paris-Orly flygplatsen byggdes.

Paris-Orly flygplats är ursprungligen en internationell flygplats som ligger 13 kilometer söder om Paris. Paris-Orly var Paris huvudflygplats innan den internationella flygplatsen Paris-Charles de Gaulle byggdes, men används nu huvudsakligen för inrikestrafik.

Paris-Charles de Gaulle-flygplatsen, även internationellt känd som Roissy-flygplatsen, är Paris största och Europas näst största flygplats (efter Londons Heathrow). Varje år flyger mer än 60 miljoner passagerare till eller från Paris-Charles de Gaulle, vilket gör att det kan ta lite tid vid in- och utcheckning på flygplatsen och därför bör resenärer planera att vara ute i god tid. Paris-Charles de Gaulle har direktförbindelse med Landvetter och Arlanda i Sverige, och de flesta större flygbolag i världen har förbindelse med flygplatsen och den utgör navet för Air France.
Flygplatsen har tre terminaler (terminal 2 består av sju hallar) och vid teminal 2C-F ligger järnvägsstationen Aéroport Paris-Charles-de-Gaulle 2, där det finns TGV fjärrtåg och RER pendeltåg med förbindelser till Paris. TGV (Train ā Grande Vitesse), dvs höghastighetståg är Frankrikes snabbtåg medan RER är ett järnvägssystem som är sammanlänkat med Metron.
Vid terminal 3 finns ytterligare en station Aéroport Paris-Charles-de-Gaulle 1 som endast används för för Paris pendeltåg RER och har också förbindelser med centrala Paris.

För den som vill boka transfer till eller från Paris stad i förväg istället för att åka tåg eller buss finns det flera olika alternativ att välja på. Se olika alternativ för transfer från Charles de Gaulle flygplats >>