France Miniature i Paris

France Miniature är en miniatyrpark som är uppbyggd för att visa monument och landmärken i Frankrike i respektive landskap.

Parken innehåller de mest kända landmärken i Frankrike såsom Eiffeltornet, Versailles, Louvren med flera. Dessa är uppbyggda i en skala på 1:30 på ett 5 hektar stort utomhusområde. Parken består av en massa landskap som är utformade och utplacerade för att imitera hur de faktiskt ligger i Frankrike.

Som besökare får man möjlighet att upptäcka och utforska de olika regionerna i Frankrike och likt jättar promenerar besökarna på plattförsedda gångar genom landskapen.

France Miniature innehåller 150 landskap och flera av dess landmärken är animerade. Ett system med modelltåg kör genom parken och animerade båtar far över Atlanten och Medelhavet som består av laguner uppbyggda i parken. Det finns även en inomhusdel som innehåller detaljerade föremål.

Parken som ligger cirka 4 mil från Paris innerstad är endast öppen på sommarhalvåret och innehåller även ett mindre nöjesfält.

Det går att förköpa inträdesbiljetter till France Miniature på internet här >>