Utflykt till slotten i Loiredalen från Paris

Loiredalen är ett område vid floden Loire i centrala Frankrike som är känd bland annat för sina många arkitektoniskt vackra slott. Dalen är också en vindal, känd för sina Loireviner.

På denna dagsresa besöks tre av dalens mest berömda slott: Château de Chenonceau, Château de Cheverny samt Château de Chambord. Under turen får deltagarna uppleva glamouren från den franska kungligheten och aristokratin.

Château de Chambord är Loiredalens största slott och byggdes som jaktresidens för kung Frans I. Slottet är prytt med torn och en del av slottet tros ha designats av Leonardo da Vinci.

Château de Cheverny är det vackrast inredda slottet i Loiredalen med sin fina samling av 1600-talsmöbler. Tintins belgiske serietecknaren Hergé använde Château de Cheverny som förebild när han tecknade slottet Moulinsart i sina Tintin-böcker.

Château de Chenonceau är byggt i traditionell renässansstil och känt som damernas slott eftersom här har bott berömda kvinnor genom åren. Slottet byggdes 1513 och räddades från förstörelse under revolutionen av Madame Dupin.

Läs mer om dagsresa till slotten i Loiredalen här >>