Montmartre i Paris

Montmartre är en stadsdel i Paris som ligger i 18:e arrondissementet i norra delarna av Paris. Montmartre är belägen på en höjd som ligger 130 meter över havsnivån och utgör den högsta höjden i Paris. Namnet Montmartre kommer av Mont des Martyrs, det vill säga Martyrernas berg, vilket kommer från den franska biskopen och martyren Sankt Dionysius som halshöggs på platsen år 262.

Montmartre är en klassisk stadsdel i Paris bland annat känt för att vara hemvist för massor av kända konstnärer genom åren och även för sina nattklubbar och det rika nattlivet.

Sedan 1800-talet har stadsdelen varit hemvist för kända konstnärer såsom Salvador Dalí, Claude Monet och Pablo Picasso. Än idag finns det gott om konstnärer i Montmartre och på torget, Place du Tertre, finns det gott om konstnärer som försöker livnära sig på att sälja sina konstverk och måla porträtt.

Området är även känt för sina nattklubbar med Molin Rouge som den allra mest berömda. Här visas shower med sång och dans, bland annat den populära cancan-dansen. De södra delarna av Montmartre, vid Pigalle, är ett av Paris sexkvarter med erotiska klubbar och butiker.

Det är väldigt populärt bland stadens turister att besöka Montmartre med sina pittoreska gator, gränder och kvarter. Här finns gott om caféer, restauranger och gatorna kantas av uteserveringar.

biljetter till guidade vandringar genom Montmartre: läs mer här >>

Hotell nära Montmartre