Molin Rouge i Paris

Molin Rouge (franska för Röda Kvarn) är en av de mest klassiska nöjesetablissemangen i världen med sina berömda kabaréer och danser.

Molin Rouge grundades 1889 och anses vara födelseplatsen för den franska förföriska cancandansen. Etablissemanget hade ett enormt stort dansgolv och speglar överallt. Aristokraterna beökte ofta nöjesstället och minglade med de dansande damerna.

Nöjesetablissemanget producerade tidigt kabaréer som ofta var vulgära och erotiska och som spreds över hela Europa. Idag har emellertid showerna på Molin Rouge utvecklats från förföriska danser till mer atletiska och akrobatiska nummer.

Idag är Molin Rouge ett väldigt populärt turstmål som fortfarande erbjuder dansföreställningar för vuxna gäster. Föreställningarna inkluderar numera ofta även clowner och akrobater. De storslagna showerna på Moulin Rouge bjuder på massor av fjädrar, strass och paljetter, originalmusik och mycket mer. Genom åren har flera världsstjärnor uppträtt på Molin Rouges scen såsom Ella Fitzgerald, Liza Minnelli, Frank Sinatra och Elton John.

Molin Rouge ligger i stadsdelen Montmartre bland ett flertal andra nattklubbar.

Föreställningarna på Molin Rouge blir ofta utsålda långt i förväg och det kan vara en god idé och kontrollera tillgänglighet och förköpa biljetter via internet.
Läs mer om förköp av biljetter till Molin Rouge >>