Teater och musikal i Paris

Paris har ett mycket stort urval av nöjesliv i form av teater, musikaler och dylikt.

Det mest klassiska av Paris teaterliv är de populära kabaréerna såsom till exempel Moulin Rouge och Lido. Ända sedan i början på 1900-talet har den klassiska kabarén och revyn varit populära i Paris. Idag är de kanske inte lika utbredda längre, men de föreställningar som ges är ofta slutsålda. Detta då de lockar en väldigt hög andel turister.

Det finns ett stort utbud för den som vill uppleva de klassiska showerna med bland annat cancandansen, men en del av dessa shower är smaklösa stripshower vilket gör att man som besökare bör välja något av de klassiska ställena för att få uppleva den trevligare varianten av den franska kabarén.

En klassisk traditionell fransk kabaré är Paradis Latin som ligger i de mysiga Latinkvarteren i Paris.
Läs mer om Paradis Latin här >>

Teatrarna är utspridda över staden och de flesta föreställningar är på franska men staden gästas regelbundet av utländska teatrar som i regel spelar upp sina föreställningar på originalspråket. Folies Bergère är en revyteater i Paris som invigdes 1869 och här ges oftast shower med fokus på kostymprakt.

Paris har även en stolt tradition av opera som sträcker sig århundraden tillbaks. Paris Opera ger ungefär 380 föreställningar per år av opera, ballett och andra konserter med en publik på sammanlagt över 800 000 personer.

Läs mer om teatrarna och deras föreställningar här där du även kan förbeställa biljetter via internet.
Läs mer om Lido >>
Läs mer om Moulin Rouge >>