Nattliv i Paris

Paris nattliv har ett stort och brett utbud att erbjuda. Variationen är oändlig med allt från trendiga och populära barer till högteknologiska dansklubbar eller mogna jazztillhåll. Även cabaretställena erbjuder trevlig underhållning även för den mest kräsne.

Nattlivet i Paris börjar ofta långt efter midnatt och därför startar många parisare sin utekväll på en bar över ett (eller flera) glas vin.

Det går att läsa om klubbarnas program i veckoguiden Zurban som kan köpas i alla tidningskiosker, även siten novaplanet.com brukar ha aktuell information om stadens klubbar. Aktuella arrangemang brukar även ofta affischeras i tunnelbana eller på kaféer.

Det chica västra Paris är mer känt som den snobbigare delen medan det är mer avslappnat i den coola östra delen av Paris. Det innebär att den som vill bege sig till något ställe i västra delen av staden bör klä upp sig ordentligt för att komma in på något av inneställena. Om klubben även har restaurang kan det vara idé att boka bord då det oftast leder till garanterat inträde, dessutom utan inträdesavgift.

Köerna brukar sträcka sig långa utanför den superhippa nattklubben Showcase, som till skillnad från många andra ställen i Paris, som kändistäta Man Ray, L'Etoile eller Le Milliardaire, inte är någon exklusiv medlemsklubb för de rika och berömda.

De östra stadsdelarna Oberkampf och Belleville är områden som förvandlats från fattig närförort till coolt nattlivscenter på senare år. Här gäller personlig stil och det finns numera många barer och klubbar med hög trendfaktor där alla är välkomna.

Ytterligare ett partyområde att besöka i den parisiska natten är Grands Boulevards, som är stadens forna nöjescentrum. Här finns gott om favoritklubbar för de hängivna musikentusiasterna.

För den som är osäker på vart man bör bege sig ut i Paris nattliv kan en guidad barrunda med gratis klubbentré vara en god idé. Det finns en variant där det ingår entré till 4 av Paris bättre klubbar samt gratis shots på varje klubb.
Läs mer om pubrundan i Paris här >>

På nattetid kan det vara bra att veta att det kan vara svårt att få tag på lediga taxis i Paris och det kan vara idé att uppsöka klubbar i närheten av hotellet.