Parc Asterix i Paris

Parc Asterix (Asterixparken) är en nöjespark i Plailly cirka 30 km norr om Paris.

Parc Asterix är en av två stora nöjesparker i Parisområdet utöver Disneyland Resort. Parken kallas även för världens mest Galliska park och den öppnade under 1989. Parken är baserad på den populära franska tecknade serien Asterix.

Huvudpersonerna i serien heter Asterix och Obelix och de är galler. Händelserna utspelar sig i romarriket ungefär 50 f. kr. och handlar om en nordgallisk by som i det galliska kriget står emot den romerska övermakten med hjälp av en magisk dryck som ger dem övernaturlig styrka.

Parc Asterix är bland annat känd för sitt stora utbud av berg- och dalbanor och har bland annat Europas längsta berg- och dalbana i trä, vid namn Zeus, som sträcker sig 1230 meter lång. Vidare innehåller parken bland annat forsfärd, åkattraktioner i vattenbanor, spökhus och ett av Europas största delfinarier.

Asterixparken ger även shower med bland annat romare som krossas av galler eller trubadurer som sjunger vackert. Det finns en gallisk by att besöka som ser ut precis som den gjorde under gallernas tid. Här går det även att se alla figurerna ur Asterixböckerna bjuda på olika skådespel.

Parken ligger längs väg A1 men det går även att åka tåg (RER) till stationen Roissy CDG-2 som ligger i närheten och varifrån det går buss.

Det går att förköpa inträdesbiljetter till Parc Asterix på internet här >>