Franska revolutionen tur i Paris

År 1789 inleddes den Franska revolutionen med stormningen av Bastiljen den 14 juli. Revolutionen ledde till att monarkin byttes till ett kejsardöme där Napoleon var kejsare.

I förlängningen ledde den Franska revolutionen till att en rad andra europeiska monarkier ersattes av republiker efter socialistiska revolutioner och spridande av liberal demokrati.

De guidade turerna i Paris avslöjar dolda föremål och lång bortglömda berättelser om mord, massakrer och den våldsamma kampen för frihet. Lär er benhårda detaljer om när Ludvig XVI och Marie Antoinette mötte giljotinens blad, eller den mörka profetia som ledde till en viktig revolutionärs undergång.

Turerna kan bland annat leda bland annat till fängelset i Bastiljen och Les Invalides varifrån vapen stals för att användas i stormningen av Bastiljen. Vidare kan besök på Place de la Concorde där den första giljotinen som användes för att halshugga Ludvig XVI och Marie Antoinette sattes upp. Guider leder deltagarna till flera historiska platser som berättar om den franska revolutionens dramatiska händelser.

Läs mer om turen om Franska revolutionen här >>