Sevärdheter i Paris

Paris är en stad som ståtar med en väldig massa intressanta sevärdheter och attraktioner för sina besökare.

Här försöker vi tipsa om en del av alla de sevärdheter som staden har att erbjuda, men det är inte på något sätt ämnat att vara en heltäckande redovisning över Paris sevärdheter.

Paris bland annat kan stoltsera med världens mest besökta sevärdhet, Eiffeltornet, som tillika är stadens mest berömda byggnad. Utöver denna attraktion finns ytterligare berömda saker att skåda såsom Triumfbågen, Notre-Dame katedralen, Louvren och Moulin Rouge med mycket mera.

Parispasset ger bland annat fritt inträde till 60 sevärdheter, gratis resor med kollektivtrafiken i innerstaden, en hoppa på/hoppa-av rundtur och erbjudanden på olika restauranger och butiker med mera.
Läs mer om Parispasset här

För att hinna med så många sevärdheter som möjligt under ett kortare besök i Paris kan det vara bra med en rundtur med buss. En smidig variant är de så kallade hop-on hop-off turerna som ger resenären möjlighet att hoppa på och av bussen vid varje stopp.
Läs mer om bussturerna här

Om du som besökare hellre vill transportera dig själv mellan de olika sevärdheterna i staden kan du läsa mer om de lokala transportmöjligheterna i Paris här.

Den konstintresserade har mycket att se framemot under ett besök i Paris då det finns gott om konstmuseum i staden. Det kan då vara en idé att förköpa ett Paris Museum pass som ger inträde till en mängd olika museum och även köföreträde. Dessa pass finns för giltighet i 2, 4, eller 6 dagar. Läs mer om Paris museum pass här.