Shopping i Paris

Paris är en stad som passar alla som är sugna på att uppleva shopping av hög klass. Staden är en av världens mest trendiga städer när det kommer till kläder och mode. Shoppingmöjligheterna för de modemedvetna är nästintill oändliga och dessutom finns det gott om antikviteter, delikatessbutiker, inredningsinventarier och gallerier.

Den som vill besöka de berömda modehusen bör söka sig till Avenue Montaigne där de exklusiva och dyra modehusen finns såsom Dior, Gucci, Chanel, Céline. Längs Rue Faubourg Saint-Honoré finns fler berömda modehus; Hermès, Yves Saint Laurent, Versace. Priserna är väldigt höga i dessa butiker så de flesta nöjer sig med att ha besökt butikerna utan något köp. Naturligtvis är ett besök i butiker längs Avenue des Champs-Élysées ett måste då det är den klassiska avenyn för de stora modehusen.

För den som vill hålla sig till lite mer överkomliga priser när det kommer till klädesplagg, skor och väskor kan ett besök runt metrostationen Saint-Germain-des-Prés rekomenderas då det finns gott om butiker här. Även vid Rue Rochechouart och varuhuset Tati är priserna överkomliga.

Paris är även fullt av marknader där besökare kan botanisera bland alla möjliga saker. Dessa marknader ligger utspridda i staden och de mest centrala marknaderna är Saint Eustache les Halles och Saint Honoré i distrikt 1 och är öppna torsdagar och söndagar, respektive onsdagar och lördagar. Marche d´Alma är en av Paris bästa marknader som är öppen onsdag och lördag från kl 7 till kl 13 och finns på Avenue Président Wilson, 16:e arrondissementet.

Den som är ute efter antikviteter bör besöka Marché aux Puces de Clignancourt, vilket är Paris största och äldsta loppmarknad och som upptar hela 6 hektar och är öppen lördag till måndag. Kvarteren med 125 antikaffärer kallas för Carré rive gauche och ligger mellan Quai Voltaire och Ruede l'Universitéi 6–7 arrondissementet.

Staden har även gott om gallerier som samlar det bästa från det allra mesta. Galeries Lafayette på 48, boulevard Haussmann är en lyxig galleria med varumärken som Céline, Dior, Givenchy och Prada och dessutom utrustad med champagnebar. Colette på 213, rue Saint-Honoré innehåller mycket teknikutrustning och mode. Hermès på 24, rue du Faubourg-Saint-Honoré är en klassisk galleria med bland annat mode, läder, parfym och lyxiga artiklar.

Butikerna i Paris har generellt öppet från kl 09 eller 10 till kl 19 eller 20 alla dagar utom söndag. Stormarknader har oftast öppet något längre. Utomhusmarknaderna har i regel öppet från kl 7 till cirka 14.30-tiden.