Stadsrundtur med buss i Paris

Med hoppa på/hoppa av bussar i Paris kan besökare upptäcka staden i egen takt och på egna villkor. Med dessa bussar där resenärer kan hoppa på och av vid olika busshållplatser efter eget beslut går det att lägga upp en egen resplan i lugn och ro för att se vilka sevärdheter de vill.

Bussarna brukar vara väldigt populära och är perfekta för förstagångsbesökare i staden som vill få en bra överblick och introduktion till Paris.
Bussarna erbjuder inspelade kommentarer via hörlurar och har flera avgångstider och avgångsplatser.

Som resenär kan man välja att hoppa av vid någon av de nio busshållplatserna och urforska området innan man väljer att hoppa på en annan buss för vidare transport. Bussarna går var 10:e minut under sommarhalvåret och var 20:e minut under vinterhalvåret.

Bussarna är öppna dubbeldäckare och vid passande väder är det perfekt att kunna sitta på övre däck för bättre utsikt. Det går att lösa endera endags eller tvådagars biljett till turerna och hållplatserna ligger i närheten av sevärdheter såsom Eiffeltornet, Louvrenmuseet, Notre-Dame och Champs Elysees med flera.

Bussturerna går dagligen med varierande start- och sluttider beroende på säsong och det finns audioguide på bland annat engelska.
Läs mer om hoppa på/hoppa av bussturerna här >>

Det finns flera andra bussrundturer i Paris, bland annat en som består av en så kallad expresstur och som varar i 2 timmar. Deltagarna får se de största sevärdheterna och lyssna på audioguide under tiden. Denna tur ger en snabb överblick över staden och det är inte möjligt att hoppa av bussarna under turen.
Läs mer om 2-timmars Expresstur med buss här >>