Aktiviteter i Paris

I en storstad som Paris finns det mängder av aktiviteter som besökare kan ägna sig åt. Staden erbjuder allt möjligt från lugna, kulturella museibesök till spännande aktiviteter i full fart såsom besök på Disneyland Resort strax utanför Paris.

Med ett kort som kallas för Paris All-Inclusive Pass kan besökare spara både tid och pengar genom att hoppa över köer och utnyttja erbjudande om fritt inträde till flera av stadens attraktioner. I kortet ingår bland annat gratis kollektivtrafik i innerstaden (zon 1-3), snabbköer till ett antal attraktioner (bland annat Louvren, Triumfbågen, Centre Pompidou med flera), en rundtur med hoppa på/hoppa av bussar under en dag.
Läs mer om Paris All-Inclusive Pass och alla dess erbjudanden här

För den shoppingsugne är Paris ett perfekt resmål då staden anses vara en av världens mest trendiga när det kommer till kläder och mode. Vidare har staden ett gediget utbud av antikviteter, delikatesser och inredningsdetaljer.

Paris har även ett stort utbud av teatrar och musikaler, inte minst de klassiska kabaréerna som ofta innehåller cancan-dansen.

Även nattlivet i Paris är stort och varierat med möjligheter att tillfredsställa de flestas smak.

För den som vill roa sig på ett litet barnsligare vis finns det goda möjligheter att göra utflykter till den stora nöjesparken Disneyland Resort eller den lite mindre Parc Asterix.

För de som är djurintresserade erbjuder Paris både ett fint gammalt Akvarium och två olika Zoo.

Paris innehåller en stor mängd museum och det kan vara en idé att förköpa ett Paris Museum pass som ger inträde till en mängd olika museum och även köföreträde. Dessa pass finns för giltighet i 2, 4, eller 6 dagar. Läs mer om Paris museum pass här.