Weekendpaket Paris
* Bravofly

Weekendresa till Paris

Paris är ett bra resmål för de som vill resa bort över en helg. Staden är full av sevärdheter och aktiviteter som enkelt fyller en hel helg oavsett vad man har för intresse. Avståndet till Paris är också lagom för en flygresa över helgen.

Med hjälp av Metron som transportmedel i staden hinner besökare förflytta sig runt snabbt och se det mesta i staden under en helg. Således finns det flera anledningar för resenärer att planera in en weekendresa till Paris.

Flygtiden till Paris är cirka 2 timmar och 40 minuter (från Arlanda) vilket gör att weekendresenärer får en relativt kort flygresa och kan spendera större delen av helgen med att njuta av staden. Eftersom många flygbolag och researrangörer anordnar resor till Paris finns det goda möjligheter att hitta billiga resor oavsett om man köper hela paket eller bokar flyg och hotell var för sig. Paris har gott om hotell och det brukar inte vara några problem att hitta lediga rum om man bara är ute i god tid.

Många av Paris sevärdheter ligger centralt i staden och med hjälp av Metron går det snabbt att förflytta sig mellan de kända platserna. Med ett Parispass ingår gratis resor med stadens kollektivtrafik och även en dagstur med en hoppa på/hoppa av buss (förutom massor av andra erbjudanden). Parispasset finns att lösa för 2, 4 eller 6 dagar.

Den som planerar att tillbringa en helg i Paris bör vara lite förutseende och planera besöket i förväg för att hinna med att se och uppleva de saker som verkar mest intressanta. Att tänka på kan vara att boka ett hotell någotsånär centralt, eller om man letar billigare hotell längre ut från stadskärnan kan det vara bra att kontrollera om det finns en tunnelbanestation i närheten för enkel och snabb transport. Vidare kan det vara idé att förboka olika entrébiljetter via internet för att undvika långa köer vid inträden till sevärdheter. En webbplats som säljer en hel del snabbinträdesbiljetter är GetYourGuide.se som har samarbeten med ett flertal olika arrangörer av lokala aktiviteter.

Det finns ett antal olika researrangörer som säljer färdiga weekendpaket till Paris där både flyg och hotell ingår. Priserna på dessa paket varierar en del och det kan vara bra att jämföra de olika erbjudandena som finns. Till exempel så erbjuder MrJet.se weekendpaket.