Montparnasse tornet i Paris

Montparnasse tornet, även känd som Tour Maine-Montparnasse, är en skyskrapa i Paris. Den är 210 meter hög och har en observationsterrass på toppen, som ger besökarna en fantastisk utsikt över Paris. Tornet är det enda höghuset i centrala Paris och är en viktig turistattraktion i staden.

Montparnasse tornet byggdes mellan 1967 och 1973 och ersatte en gammal järnvägsstation vid samma plats. Det är beläget i stadsdelen Montparnasse, i södra Paris, och är en av de mest kända landmärkena i staden.

Observationsterrassen, vilken är den högsta i staden, på toppen av tornet är på 56:e våningen och är öppen för allmänheten. Det finns en restaurang och en bar på den här våningen, där besökare kan njuta av utsikten medan de avnjuter en måltid eller en dryck.

Förutom observationsterrassen har Montparnasse-tornet också ett antal kontorslokaler och butiker i de lägre våningarna. Tornet är också hem för en mängd olika företag och organisationer, inklusive en radiostation och en filmproduktionsfirma.

Montparnasse tornet är ett viktigt landmärke i Paris och erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Det är värt ett besök för alla som vill uppleva en unik och spännande vy över staden.

Det går att köpa entrebiljetter på internet till Montparnasse tornet här >>