Conciergerie i Paris

Conciergerie är en historisk byggnad i Paris, Frankrike, som är belägen vid den norra änden av Pont au Change, intill Notre Dame-katedralen. Byggnaden, som är uppförd i gotisk stil, var ursprungligen en del av Palais de la Cité, en gammal kunglig borg i Paris, men har sedan dess använts som en fängelse och rättegångsplats.

Conciergerie är en viktig del av Frankrikes historia och har varit en plats för många viktiga händelser under årens lopp. Under den franska revolutionen användes den som fängelse för många inflytelserika personer, inklusive Marie Antoinette och Robespierre. Efter revolutionen användes den som rättegångsplats för många viktiga personer, inklusive Napoléon Bonaparte och Charles de Gaulle.

Idag fungerar Conciergerie som ett museum och är öppet för allmänheten. Det erbjuder guidade turer och utställningar om Frankrikes historia och kultur, med fokus på den franska revolutionen och den tid då byggnaden användes som fängelse.

Det är en unik byggnad som har sett många viktiga händelser under årens lopp och erbjuder en intressant inblick i Frankrikes förflutna.

Det går att köpa entrebiljetter på internet till Conciergerie här >>