Disneyland Resort i Paris

Disneyland Resort, tidigare (Euro Disneyland), är en nöjespark som ligger cirka 35 kilometer öster om Paris. Parken är ett av de populäraste resmålen i Paris för barnfamiljer.

Disneyland Resort Paris invigdes 1992 och drivs av företaget Eurodisney S.C.A. Nöjesparken är uppdelad i två parker - Disneyland Park och Walt Disney Studios - och parken innehåller också ett shoppingområde med restauranger, Disney Village.

Disneyland Park är den park som byggdes först och är idag en av världens mest besökta temaparker. Parken är indelad i fem olika zoner: Gränslandet, Äventyrslandet, Fantasilandet, Upptäcktslandet och Storgatan USA. Varje zon har sitt eget utseende och eget tema och Disneyland Park innehåller sammanlagt 49 olika åkattraktioner allt från berg- och dalbanor till lugnare klassiska karuseller.

Walt Disney Studios är den andra parken som huvudsakligen handlar om att visa hur man gör film. Denna park innehåller fyra olika zoner: Frontlot, Backlot, Production Courtyard och Toon Studio, men den innehåller även 14 olika åkattraktioner.

Disneyland Resort erbjuder dagliga shower och uppträdanden ofta från aktuella filmer och med kända karaktärer från Walt Disneys produktioner.

GetYourGuide säljer paket med både tågresa tur och retur samt inträde till park/parkerna.
Läs mer om paketerbjudandet här >>