Musée d'Orsay i Paris

Musée d'Orsay är ett populärt museum i Paris som är hem för en stor samling av konst från 1800-talet och tidiga 1900-talet. Det är beläget på västra stranden av Seinefloden, vid Gare d'Orsay vilket är en gammal järnvägsstation som byggdes mellan 1898 och 1900.

Museet öppnade sina dörrar för allmänheten 1982 och har sedan dess blivit en viktig turistattraktion i Paris. Det har en imponerande samling av konst från perioden 1848 till 1914, med verk av kända konstnärer som Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne, Gustave Courbet och Vincent van Gogh.

Musée d'Orsay har också en stor samling av fransk konst från samma tid, inklusive verk av Edgar Degas, Camille Pissarro, Paul Gauguin och Henri de Toulouse-Lautrec. Museet har även en samling av skulptur, fotografier, möbler och klockor från perioden.

Utöver att visa en omfattande samling av konstverk, erbjuder museet också en rad olika utställningar och evenemang. Det finns också en café och en restaurang på museet, där besökare kan avnjuta en måltid eller en fika medan de beundrar konsten.

Musée d'Orsay är ett måste för alla konstintresserade som besöker Paris.

Det går att förköpa inträdesbiljett på internet till Musée d'Orsay.